GO SPORT MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, żyto, owies

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bagietka, bułka, chleb

Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Pieczywo Go Sport Mix
1.000
Mąka pszenna T1850 (grahamka)
1.000
Drożdże prasowane
0.045
Woda
1.000
Zakwas żytni naturalny
0.300
Waga całkowita: 3.345
Grupa Posypka
Składnik
KG
Słonecznik nasiona łuskane
0.070
Rye Decor
0.070
Waga całkowita: 0.140

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 6 min na wolnych obrotach, 7 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 °C,
- Leżakowanie w dzieży: 30 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 400 g,
- Obtoczyć w posypce,
- Garowanie: 32°C, wilgotność 75%, czas ok. 60 min,
- Wstawić do pieca i zaparować przez 12 s,
- Temperatura startowa pieca 230°C,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 10 min przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę i piec przez kolejne 25 min.

Sposób użycia

Dozowanie w zależności od receptury

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,779.00
Energia (kcal)
425.00
Tłuszcz (g)
20.30
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.10
Węglowodany (g)
38.40
Cukry (g)
4.50
Błonnik (g)
8.30
Białko (g)
19.70
Sól (g)
2.99

Składniki

mąka PSZENNA, słonecznik nasiona łuskane, siemię lniane, GLUTEN PSZENNY, dynia nasiona, płatki OWSIANE, mąka ŻYTNIA, zakwas piekarski PSZENNY suszony, otręby PSZENNE, cukier, sól, cukier palony, emulgator E472e, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39452
20 kg
Worek
30

Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Pieczywo Go Sport Mix
1.000
Mąka pszenna T1850 (grahamka)
1.000
Drożdże prasowane
0.045
Woda
1.000
Zakwas żytni naturalny
0.300
Waga całkowita: 3.345
Grupa Posypka
Składnik
KG
Słonecznik nasiona łuskane
0.070
Rye Decor
0.070
Waga całkowita: 0.140

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 6 min na wolnych obrotach, 7 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 °C,
- Leżakowanie w dzieży: 30 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 400 g,
- Obtoczyć w posypce,
- Garowanie: 32°C, wilgotność 75%, czas ok. 60 min,
- Wstawić do pieca i zaparować przez 12 s,
- Temperatura startowa pieca 230°C,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 10 min przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę i piec przez kolejne 25 min.

Sposób użycia

Dozowanie w zależności od receptury

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,779.00
Energia (kcal)
425.00
Tłuszcz (g)
20.30
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.10
Węglowodany (g)
38.40
Cukry (g)
4.50
Błonnik (g)
8.30
Białko (g)
19.70
Sól (g)
2.99

Składniki

mąka PSZENNA, słonecznik nasiona łuskane, siemię lniane, GLUTEN PSZENNY, dynia nasiona, płatki OWSIANE, mąka ŻYTNIA, zakwas piekarski PSZENNY suszony, otręby PSZENNE, cukier, sól, cukier palony, emulgator E472e, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39452
20 kg
Worek
30