RUSTIQUE MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

300 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, jęczmień, żyto

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Mąka pszenna T750
1.000
Drożdże prasowane
0.060
Woda
1.000
Roustique Mix
0.340
Ziarna
0.120
Waga całkowita: 2.520

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 24 - 26 °C,
- receptura 1: leżakowanie 35 - 45 min.
- receptura 2: leżakowanie w 10-15 min.
- podzielić ciasto na kęsy
- wstawić do garowni: temp. ok 30°C, wilgotność 70%, czas ok. 45min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
- temp. startowa pieca 240°C,
- temp. wypieku 240°C,
- piec przez 10 minuty następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 5 minut

ziarna zastosować według uznania (dynia, siemię lniane, soja, słonecznik, płatki pszenne, jęczmienne, orkiszowe lub inne)

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,600.00
Energia (kcal)
380.00
Tłuszcz (g)
13.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.50
Węglowodany (g)
40.00
Cukry (g)
2.50
Białko (g)
21.00
Sól (g)
8.63

Składniki

mąka PSZENNA, GLUTEN PSZENNY, słonecznik nasiona łuskane, słodowane płatki PSZENNE, siemię lniane, sól, zakwas piekarski PSZENNY suszony, słód ŻYTNI, mąka JĘCZMIENNA słodowana, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
2696
20 kg
Worek
600kg

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Mąka pszenna T750
1.000
Drożdże prasowane
0.060
Woda
1.000
Roustique Mix
0.340
Ziarna
0.120
Waga całkowita: 2.520

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 24 - 26 °C,
- receptura 1: leżakowanie 35 - 45 min.
- receptura 2: leżakowanie w 10-15 min.
- podzielić ciasto na kęsy
- wstawić do garowni: temp. ok 30°C, wilgotność 70%, czas ok. 45min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
- temp. startowa pieca 240°C,
- temp. wypieku 240°C,
- piec przez 10 minuty następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 5 minut

ziarna zastosować według uznania (dynia, siemię lniane, soja, słonecznik, płatki pszenne, jęczmienne, orkiszowe lub inne)

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,600.00
Energia (kcal)
380.00
Tłuszcz (g)
13.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.50
Węglowodany (g)
40.00
Cukry (g)
2.50
Białko (g)
21.00
Sól (g)
8.63

Składniki

mąka PSZENNA, GLUTEN PSZENNY, słonecznik nasiona łuskane, słodowane płatki PSZENNE, siemię lniane, sól, zakwas piekarski PSZENNY suszony, słód ŻYTNI, mąka JĘCZMIENNA słodowana, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
2696
20 kg
Worek
600kg