CIABATTA MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

365 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

jęczmień, gluten

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciabatta Mix
0.100
Mąka pszenna T500
1.000
Zakwas pszenny Bakels
0.025
Drożdże prasowane
0.050
Woda
0.850
Lecimax
0.010
Waga całkowita: 2.035

Metoda

- Odważyć składniki
- miesienie: 2 min na wolnych obrotach i 8 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26-28°C,
- leżakowanie: 40 min pod przykryciem
- rozwałkować na 0,7-1 cm i uformować kęsy;
- temperatura startowa: 230°C;
- zaparowanie: 5 s;
- temperatura wypieku: 230°C;
- piec przez: 12 min;

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,150.00
Energia (kcal)
270.00
Tłuszcz (g)
1.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
56.00
Cukry (g)
5.50
Białko (g)
8.00
Sól (g)
21.21

Składniki

mąka PSZENNA, sól, cukier, mąka JĘCZMIENNA słodowana, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3906
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciabatta Mix
0.100
Mąka pszenna T500
1.000
Zakwas pszenny Bakels
0.025
Drożdże prasowane
0.050
Woda
0.850
Lecimax
0.010
Waga całkowita: 2.035

Metoda

- Odważyć składniki
- miesienie: 2 min na wolnych obrotach i 8 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26-28°C,
- leżakowanie: 40 min pod przykryciem
- rozwałkować na 0,7-1 cm i uformować kęsy;
- temperatura startowa: 230°C;
- zaparowanie: 5 s;
- temperatura wypieku: 230°C;
- piec przez: 12 min;

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,150.00
Energia (kcal)
270.00
Tłuszcz (g)
1.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
56.00
Cukry (g)
5.50
Białko (g)
8.00
Sól (g)
21.21

Składniki

mąka PSZENNA, sól, cukier, mąka JĘCZMIENNA słodowana, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3906
20 kg
Worek
720