KETO MIX (LOW CARB)

Przechowywanie

Przechowywanie

W suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, T< 50ºC

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, jęczmień, soja, mleko krowie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Keto Mix (Low Carb)
1.000
52.60
Woda
0.880
46.30
Drożdże prasowane
0.020
1.10
Waga całkowita: 1.900

Metoda

- połączyć wstępnie składniki ciasta na mieszałce spiralnej
- mieszać przez 5 minut na wolnych obrotach i 17 minut na szybkich
- temperatura ciasta 26℃, leżakowanie w dzieży 45 minut
- uformować kęsy i przełożyć je do foremek i garować przez 75 minut
- piec w temperaturze 260°C przez 10 min przy zamkniętym lufcie, zaparować 10 sekund
- zmniejszyć temperaturę do 195°C i piec przez kolejne 30 minut.

Sposób użycia

Koncentrat, gotowa mieszanka, należy dodać wodę i drożdże.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,812.00
Energia (kcal)
433.00
Tłuszcz (g)
19.60
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.30
Węglowodany (g)
9.40
Cukry (g)
3.70
Błonnik (g)
14.00
Białko (g)
46.60
Sól (g)
1.71

Składniki

GLUTEN PSZENNY, mąka SOJOWA, siemię lniane, grys ŁUBINOWY, słonecznik nasiona łuskane, białko PSZENICY, białko GROCHU, emulgatory:, E322, lecytyna SOJOWA, JĘCZMIEŃ słodowany, syrop glukozowy, sól, otręby PSZENNE, nieaktywne drożdże suszone, substancja konserwująca E282, białka MLEKA

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
398530
20 kg
Worek

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Keto Mix (Low Carb)
1.000
52.60
Woda
0.880
46.30
Drożdże prasowane
0.020
1.10
Waga całkowita: 1.900

Metoda

- połączyć wstępnie składniki ciasta na mieszałce spiralnej
- mieszać przez 5 minut na wolnych obrotach i 17 minut na szybkich
- temperatura ciasta 26℃, leżakowanie w dzieży 45 minut
- uformować kęsy i przełożyć je do foremek i garować przez 75 minut
- piec w temperaturze 260°C przez 10 min przy zamkniętym lufcie, zaparować 10 sekund
- zmniejszyć temperaturę do 195°C i piec przez kolejne 30 minut.

Sposób użycia

Koncentrat, gotowa mieszanka, należy dodać wodę i drożdże.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,812.00
Energia (kcal)
433.00
Tłuszcz (g)
19.60
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.30
Węglowodany (g)
9.40
Cukry (g)
3.70
Błonnik (g)
14.00
Białko (g)
46.60
Sól (g)
1.71

Składniki

GLUTEN PSZENNY, mąka SOJOWA, siemię lniane, grys ŁUBINOWY, słonecznik nasiona łuskane, białko PSZENICY, białko GROCHU, emulgatory:, E322, lecytyna SOJOWA, JĘCZMIEŃ słodowany, syrop glukozowy, sól, otręby PSZENNE, nieaktywne drożdże suszone, substancja konserwująca E282, białka MLEKA

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
398530
20 kg
Worek