Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Baton malinowy
Składnik
KG
0.440
płatki kukurydziane
0.350
Margaryna
0.130
Miód naturalny
0.130
CHOCKEX - NON TEMP RUBY - POLEWA BAKELS
0.100
Waga całkowita: 1.150

Margarynę z miodem podgrzać, następnie dodać Karmel o smaku malinowym i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Do przygotowanej masy dodać lekko uprażone płatki kukurydziane i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć pergaminem, następnie rozłożyć wcześniej przygotowaną masę, lekko ugniatając.
Odstawić do schłodzenia aby baton się „utwardził”.
Wyciągnąć z formy, obrócić i zdjąć pergamin. Podgrzać Chockex Ruby Non Temp i oblać spód batona, zostawić do zastygnięcia.
Odwrócić baton, udekorować w paski Chockex Ruby Non Temp i pokroić na batony (wielkość według uznania).

wydajność: 1 blaszka 60 x 10 cm, ok 1200 g

Doskonała forma, słodki, karmelowy smak i aromat. Niezwykła lekkość i chrupkość.