Zapraszamy na nasze stoisko na targach Expo Sweet 2025. Kliknij po więcej informacji.

Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Baton malinowy
Składnik
KG
0.440
płatki kukurydziane
0.350
Margaryna
0.130
Miód naturalny
0.130
CHOCKEX - NON TEMP RUBY - POLEWA BAKELS
0.100
Waga całkowita: 1.150

Margarynę z miodem podgrzać, następnie dodać Karmel o smaku malinowym i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Do przygotowanej masy dodać lekko uprażone płatki kukurydziane i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć pergaminem, następnie rozłożyć wcześniej przygotowaną masę, lekko ugniatając.
Odstawić do schłodzenia aby baton się „utwardził”.
Wyciągnąć z formy, obrócić i zdjąć pergamin. Podgrzać Chockex Ruby Non Temp i oblać spód batona, zostawić do zastygnięcia.
Odwrócić baton, udekorować w paski Chockex Ruby Non Temp i pokroić na batony (wielkość według uznania).

wydajność: 1 blaszka 60 x 10 cm, ok 1200 g

Doskonała forma, słodki, karmelowy smak i aromat. Niezwykła lekkość i chrupkość.