Tort 100% wegański
Receptura oparta wyłacznie o produkty wegańskie, pozwalająca przygotować 6 tortów (ø18 cm) lub ciasto w formie 60×40 cm
Hit sprzedaży
Hit sprzedaży
SkładnikiCiasto:
Wymieszać wszystkie składniki mokre i Wege Ciasto Bakels za pomocą liścia na niskich obrotach
Oskrobać brzegi kociołka i mieszać przez 3 minuty na średnich obrotach.
Całość gotowego ciasta podzielić na 3 blaszki (po ok.1260 g) wyłożone pergaminem i rozsmarować blaty.
Pieczenie: Temp 180°C przez ok 12 min. Wyciąć wyciąć 18 krążków do tortów.
Krem:
Składniki połączyć i ubijać przez 6 min rózgą. Po ubiciu dodajemy lekko rozluźnioną Truflę Wege Kakaowa 750g (opcja: dodatek spirytusu 200g)
Warstwa chrupiąca:
Truflę Wege Kakaowa połączyć z olejem (lekko podgrzewając). Dodać rozdrobnione płatki kukurydziane i całość wymieszać.
Rozłożyć na pierwszy blat czekoladowy i przykryć drugim blatem. Następnie rozłożyć 34 kremu czekoladowego i na blacie i rozsmarować , przykryć trzecim blatem i rozsmarować pozostałą część kremu wyrównując. Całość odstawić do wychłodzenia.
Polewa:
Połączyć Chockex Wege Dark z wrzącą wodą. Lekko wystudzić i oblać tort. Po wystudzeniu dekorować dodatkami według uznania.
wydajność: 6 tortów ø18 cm lub 1 blacha 60x40 cm