Hit sprzedaży

Hit sprzedaży

Grupa Tort wege
Składnik
KG
%
2.000
25.30
Olej
0.840
10.60
Woda
0.840
10.60
Kakao
0.105
1.30
Waga całkowita: 3.785
Grupa Krem wege
Składnik
KG
%
0.500
6.30
Woda
1.000
12.60
Waga całkowita: 1.500
Grupa Warstwa chrupiąca
Składnik
KG
%
0.800
10.10
Olej
0.160
2.00
płatki kukurydziane
0.400
5.00
Waga całkowita: 1.360
Grupa Polewa
Składnik
KG
%
1.000
12.60
Woda
0.300
3.80
Waga całkowita: 1.300

Ciasto:
Wymieszać wszystkie składniki mokre i Wege Ciasto Bakels za pomocą liścia na niskich obrotach
Oskrobać brzegi kociołka i mieszać przez 3 minuty na średnich obrotach.
Całość gotowego ciasta podzielić na 3 blaszki (po ok.1260 g) wyłożone pergaminem i rozsmarować blaty.
Pieczenie: Temp 180°C przez ok 12 min. Wyciąć wyciąć 18 krążków do tortów.

Krem:
Składniki połączyć i ubijać przez 6 min rózgą. Po ubiciu dodajemy lekko rozluźnioną Truflę Wege Kakaowa 750g (opcja: dodatek spirytusu 200g)

Warstwa chrupiąca:
Truflę Wege Kakaowa połączyć z olejem (lekko podgrzewając). Dodać rozdrobnione płatki kukurydziane i całość wymieszać.
Rozłożyć na pierwszy blat czekoladowy i przykryć drugim blatem. Następnie rozłożyć 34 kremu czekoladowego i na blacie i rozsmarować , przykryć trzecim blatem i rozsmarować pozostałą część kremu wyrównując. Całość odstawić do wychłodzenia.

Polewa:
Połączyć Chockex Wege Dark z wrzącą wodą. Lekko wystudzić i oblać tort. Po wystudzeniu dekorować dodatkami według uznania.

wydajność: 6 tortów ø18 cm lub 1 blacha 60x40 cm

Warunki wystawiania

Warunki wystawiania

Schłodzone, W temperaturze otoczenia

Gotowy produkt

Gotowy produkt

Tort