BABKA CIĘTA Z METRA MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, gluten

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Babka Cięta z metra MIX
1.000
Cukier
1.100
Jaja kurze całe
1.200
Olej rzepakowy
0.950
Woda
0.100
Waga całkowita: 4.350

Metoda

- połączyć wstępnie składniki ciasta;
- mieszać rózgą przez 5 minut na wysokich obrotach
- otrzymaną masę wylewać na podłużne blachy wypiekowe wyłożone tylko na dnie papierem pergaminowym, naważka 1,45kg,
- wierzch ciasta posypać dodatkami dekoracyjnymi,
- naciąć wzdłuż przy pomocy skrobki namoczonej w oleju,
- piec w temperaturze 180°C przez 20 min przy zamkniętym kominie,
- zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez kolejne 40minut.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,512.00
Energia (kcal)
361.00
Tłuszcz (g)
2.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.00
Węglowodany (g)
75.00
Cukry (g)
1.00
Błonnik (g)
2.00
Białko (g)
7.00
Sól (g)
1.00

Składniki

mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: E450 i E500, skrobia ryżowa, emulgatory: E475, E471, błonnik PSZENNY, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny, aromat, substancja zagęszczająca: E415

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38320
20 kg
Worek
560

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Babka Cięta z metra MIX
1.000
Cukier
1.100
Jaja kurze całe
1.200
Olej rzepakowy
0.950
Woda
0.100
Waga całkowita: 4.350

Metoda

- połączyć wstępnie składniki ciasta;
- mieszać rózgą przez 5 minut na wysokich obrotach
- otrzymaną masę wylewać na podłużne blachy wypiekowe wyłożone tylko na dnie papierem pergaminowym, naważka 1,45kg,
- wierzch ciasta posypać dodatkami dekoracyjnymi,
- naciąć wzdłuż przy pomocy skrobki namoczonej w oleju,
- piec w temperaturze 180°C przez 20 min przy zamkniętym kominie,
- zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez kolejne 40minut.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,512.00
Energia (kcal)
361.00
Tłuszcz (g)
2.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.00
Węglowodany (g)
75.00
Cukry (g)
1.00
Błonnik (g)
2.00
Białko (g)
7.00
Sól (g)
1.00

Składniki

mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: E450 i E500, skrobia ryżowa, emulgatory: E475, E471, błonnik PSZENNY, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny, aromat, substancja zagęszczająca: E415

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38320
20 kg
Worek
560