Informacje ogólne
Produkt w formie mieszanki do produkcji ciasta.
W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)
270 dni
sypki
pszenica, gluten
- połączyć wstępnie składniki ciasta;
- mieszać rózgą przez 5 minut na wysokich obrotach
- otrzymaną masę wylewać na podłużne blachy wypiekowe wyłożone tylko na dnie papierem pergaminowym, naważka 1,45kg,
- wierzch ciasta posypać dodatkami dekoracyjnymi,
- naciąć wzdłuż przy pomocy skrobki namoczonej w oleju,
- piec w temperaturze 180°C przez 20 min przy zamkniętym kominie,
- zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez kolejne 40minut.
mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: E450 i E500, skrobia ryżowa, emulgatory: E475, E471, błonnik PSZENNY, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny, aromat, substancja zagęszczająca: E415
- połączyć wstępnie składniki ciasta;
- mieszać rózgą przez 5 minut na wysokich obrotach
- otrzymaną masę wylewać na podłużne blachy wypiekowe wyłożone tylko na dnie papierem pergaminowym, naważka 1,45kg,
- wierzch ciasta posypać dodatkami dekoracyjnymi,
- naciąć wzdłuż przy pomocy skrobki namoczonej w oleju,
- piec w temperaturze 180°C przez 20 min przy zamkniętym kominie,
- zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez kolejne 40minut.
mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: E450 i E500, skrobia ryżowa, emulgatory: E475, E471, błonnik PSZENNY, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny, aromat, substancja zagęszczająca: E415