Hit sprzedaży

Grupa Babka z metra
Składnik
KG
1.000
Jaja
1.200
Cukier
1.100
Olej
0.950
0.100
Waga całkowita: 4.350

Wszystkie składniki połączyć razem.

Mieszać przez 5 minut na wysokich obrotach .

Do blach spryskanych SPRINK od Bakels i wyłożonych papierem pergaminowym (tylko dno) wylać ciasto w naważce 1,4 kg / blachę.

Piec w temperaturze 160°C przez 60 minut przy zamkniętym kominie.

 

wydajność: 3 blachy wypiekowe, podłużne

Podstawowa receptura na babkę z metra - gładkie, jasne ciasto o doskonałym smaku.

Grupa Babka z metra - maślana
Składnik
KG
1.000
Jaja
1.200
Cukier
1.100
Masło
1.100
Waga całkowita: 4.400

Wszystkie składniki połączyć razem.

Mieszać przez 5 minut na wysokich obrotach .

Do blach spryskanych SPRINK od Bakels i wyłożonych papierem pergaminowym (tylko dno) wylać ciasto w naważce 1,4 kg / blachę.

Piec w temperaturze 160°C przez 60 minut przy zamkniętym kominie.

 

wydajność: 3 blachy wypiekowe, podłużne

Podstawowy przepis zmodyfikowano o dodanie masła zamiast oleju i wody. Doskonały maślany efekt podnoszący smakowitość i domowy aromat ciasta. Babka jak dawniej u babi.

Grupa Ciasto
Składnik
KG
1.100
Cukier
0.800
Jaja
1.200
Olej
1.000
Mandarynka z puszki
0.600
Barwnik Aromatic
0.060
Waga całkowita: 4.760
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
Mandarynka z puszki
0.900
0.300
Waga całkowita: 1.200

Odważyć i połączyć wszystkie składniki mokre (jaja, olej, esencja).
Dodać cukier i rozpuścić mieszając ok 3 minut na wolnych obrotach.
Dodać Babkę z metra i mieszać na wolnych obrotach kolejne 3 minuty.
Dodać ok 600 g mandarynki do masy, pozostawiając resztę (900 g) do dekoracji.
Przełożyć masę trzech do form 10 x 60 cm, wlewając do połowy wysokości.
Udekorować pozostałymi mandarynkami
Piec ok 60 minut w temperaturze 180°C (góra i dół)
Po wystudzeniu nałożyć warstwę żelu Dunut Glaze Neutral

Aromatyczna i cytrusowa, z dodatkiem owoców - przepyszna wersja Bakbi z metra na każdą porę roku.