Hit sprzedaży

Grupa Babka z metra
Składnik
KG
1.000
Jaja
1.200
Cukier
1.100
Olej
0.950
0.100
Waga całkowita: 4.350

Wszystkie składniki połączyć razem.

Mieszać przez 5 minut na wysokich obrotach .

Do blach spryskanych SPRINK od Bakels i wyłożonych papierem pergaminowym (tylko dno) wylać ciasto w naważce 1,4 kg / blachę.

Piec w temperaturze 160°C przez 60 minut przy zamkniętym kominie.

 

wydajność: 3 blachy wypiekowe, podłużne

Podstawowa receptura na babkę z metra - gładkie, jasne ciasto o doskonałym smaku.

Grupa Babka z metra - maślana
Składnik
KG
1.000
Jaja
1.200
Cukier
1.100
Masło
1.100
Waga całkowita: 4.400

Wszystkie składniki połączyć razem.

Mieszać przez 5 minut na wysokich obrotach .

Do blach spryskanych SPRINK od Bakels i wyłożonych papierem pergaminowym (tylko dno) wylać ciasto w naważce 1,4 kg / blachę.

Piec w temperaturze 160°C przez 60 minut przy zamkniętym kominie.

 

wydajność: 3 blachy wypiekowe, podłużne

Podstawowy przepis zmodyfikowano o dodanie masła zamiast oleju i wody. Doskonały maślany efekt podnoszący smakowitość i domowy aromat ciasta. Babka jak dawniej u babi.