Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
1.000
14.40
Jaja
1.100
15.90
Cukier
0.750
10.80
Olej
0.700
10.10
Woda
0.080
1.20
Waga całkowita: 3.630
Grupa Masa makowa
Składnik
KG
%
Masa makowa (gotowa)
0.950
13.70
Waga całkowita: 0.950
Grupa Masa serowa
Składnik
KG
%
Ser biały
0.750
10.80
Cukier
0.150
2.20
0.075
1.10
Waga całkowita: 0.975
Grupa Kruszonka dwukolorowa
Składnik
KG
%
Margaryna
0.300
4.30
Cukier
0.300
4.30
Mąka pszenna
0.600
8.70
Jaja
0.150
2.20
Kakao
0.020
0.30
Waga całkowita: 1.370

Ciasto jogurtowe: Połączyć mokre składniki z cukrem, aż do jego rozpuszczenia, dodać Yogo-Fruit, ubijać rózgą 20-30s na szybkich obrotach. Gotową masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym,
Masy do dekoracji: Ser utrzeć z cukrem do gładkiej jednolitej struktury, dodać Enbelett. Obie masy wyszprycować w skośne pasy (ok. 2 cm) na cieście jogurtowym.
Kruszonka: Składniki kruszonki z wyjątkiem kakao - połączyć do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na pół, do jedne z części dodać kakao i ponownie zagnieść. Dwie porcje masy schłodzić. Użyć do dekoracji ciasta układając oderwane kawałki kruszonki we wzór wg uznania.
Wypiekanie: w temperaturze ok 180°C (góra i dół) przez około 55-60 minut.

wydajność: 1 blacha 60x40 cm

Wypieczone ciasto można udekorować cukrem pudrem.