Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Ciasto
Składnik
KG
2.000
Jaja
1.000
Olej
0.700
Woda
0.400
Przyprawa piernikowa
0.100
Waga całkowita: 4.200
Grupa Dodatki
Składnik
KG
Powidła śliwkowe
1.000
Waga całkowita: 1.000
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
Mieszanka orzechowo-migdałowa
0.400
0.400
Waga całkowita: 0.800

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i mieszać na wolnych obrotach 2 minuty. Po wymieszaniu wyłożyć do 10 ringów ø16 cm lub na jedną blachę 60 x 40 cm.

Za pomocą rękawa cukierniczego nanieść powidła śliwkowe na ciasto.
Posypać całość mieszanką migdałowo-orzechową.

Piec w temperaturze 170°C przez ok 50 minut, następnie wystudzić.

Dekoracja: Po wypieczeniu i ostudzeniu rozpuścić 400 g żelu Donut-glaze Neutral i nanieść równomiernie na wystudzone ciasto.

wydajność: 10 ringów ø16 cm lub 1 blacha 60 x 40 cm

Smaczny i efektowny placek o charakterze ciasta intensywnie czekoladowego z dodatkiem poideł śliwkowych i orzechów.