Zapraszamy na nasze stoisko na targach Expo Sweet 2025. Kliknij po więcej informacji.

Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Ciasto
Składnik
KG
2.000
Jaja
1.000
Olej
0.700
Woda
0.400
Przyprawa piernikowa
0.100
Waga całkowita: 4.200
Grupa Dodatki
Składnik
KG
Powidła śliwkowe
1.000
Waga całkowita: 1.000
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
Mieszanka orzechowo-migdałowa
0.400
0.400
Waga całkowita: 0.800

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i mieszać na wolnych obrotach 2 minuty. Po wymieszaniu wyłożyć do 10 ringów ø16 cm lub na jedną blachę 60 x 40 cm.

Za pomocą rękawa cukierniczego nanieść powidła śliwkowe na ciasto.
Posypać całość mieszanką migdałowo-orzechową.

Piec w temperaturze 170°C przez ok 50 minut, następnie wystudzić.

Dekoracja: Po wypieczeniu i ostudzeniu rozpuścić 400 g żelu Donut-glaze Neutral i nanieść równomiernie na wystudzone ciasto.

wydajność: 10 ringów ø16 cm lub 1 blacha 60 x 40 cm

Smaczny i efektowny placek o charakterze ciasta intensywnie czekoladowego z dodatkiem poideł śliwkowych i orzechów.