Nowość

Nowość

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
2.000
34.20
Jaja
0.730
12.50
Olej
0.660
11.30
Woda
0.460
7.90
Waga całkowita: 3.850
Grupa nadzienie
Składnik
KG
%
Nadzienie dyniowe
1.200
20.50
Waga całkowita: 1.200
Grupa kruszonka czekoladowa
Składnik
KG
%
0.200
3.40
Mąka pszenna
0.200
3.40
Cukier
0.200
3.40
Margaryna
0.200
3.40
Waga całkowita: 0.800

- wymieszać wszystkie składniki na niskich obrotach przez 1 minutę,
- zeskrobać ciasto z brzegów miski
- miksować przez 4 minuty na średnich obrotach
- ciasto wyłożyć na dwie blachy 60x40 cm
- za pomocą rękawa cukierniczego szprycować paski nadzienia dyniowego (termostabilnego)
- przygotować czekoladową kruszonkę z czterech składników
- zasypać ciasto kruszonką
- piec w temperaturze 180°C (góra i dół, otwarte lufty)
- czas pieczenia: około 55-65 minut (piec obrotowy: 175°C, ok. 50 minut)

wydajność: 2 blachy 60 x 20 cm