Nowość

Nowość

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
1.000
31.00
Jaja
0.365
11.30
Olej
0.330
10.20
Woda
0.230
7.10
Waga całkowita: 1.925
Grupa dekoracja
Składnik
KG
%
Jabłka prażone
1.000
31.00
Waga całkowita: 1.000
Grupa kruszonka
Składnik
KG
%
kruszonka
0.300
9.30
Waga całkowita: 0.300

- wymieszać wszystkie składniki na niskich obrotach przez 1 minutę,
- zeskrobać ciasto z brzegów miski
- miksować przez 4 minuty na średnich obrotach;
- naważka 1900 g (blacha 60 x 40 cm)
- na ciasto wyszprycować jabłko za pomocą rękawa (1000 g)
- zasypać kruszonką
- piec w temperaturze 180°C (góra i dół, otwarte lufty)
- czas pieczenia: około 55-65 minut (piec obrotowy: 175°C, ok. 50 minut)

wydajność: 1 blacha 40 x 60 cm