Świąteczny wianek drożdżowo-cynamonowy
Aromatyczny wianek drożdżowy z delikatnym nadzieniem z masy cynamonowej wprowadza przyjemny świąteczny nastrój i stanowi doskonałą propozycję poczęstunkową dla rodziny. Podany w okrągłej formie, składający się ze zrośniętych kęsów w kształcie spirali doskonale pasuje do świątecznego śniadania, przy którym dzielimy się odrywając sobie po kawałku w miarę apetytu. Uwaga – szybko znika z tacy!
Prosty przepis w oparciu o KONCENTRAT CIASTA DROŻDŻOWEGO Bakels to gwarancja powtarzalności i wysokiej jakości wypieku, o ładnej barwie, równym i miękkim miękiszu. Użycie glazury EGGIN do ciast drożdżowych, wypieków cukierniczych i półcukierniczych, pozwala na osiągnięcie ładnego połysku i podkreślenie koloru skórki. Smak i aromat łatwo dopełnić dekoracją świąteczną i cieszyć się rodzinnym czasem.