Ciasto Drożdżowe Koncentrat

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, gluten, jaja kurze, mleko krowie

Kategoria

Kategoria

Miksy Cukiernicze

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciasto Drożdżowe Koncentrat
0.350
Mąka pszenna T500
2.000
Cukier
0.200
Margaryna
0.200
Drożdże prasowane
0.140
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.890

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka według uznania,,
- wstawić do garowni: temp. ok 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 40min,
- wstawić do pieca
- temp. wypieku 210- 230°C,
- czas wypieku zależy od naważki: 10 - 15min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,582.00
Energia (kcal)
375.00
Tłuszcz (g)
9.38
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
6.14
Węglowodany (g)
62.89
Cukry (g)
7.26
Błonnik (g)
3.56
Białko (g)
8.04
Sól (g)
7.97

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), SERWATKA w proszku, emulgator E472e, E471, E481, substancje spulchniające: E450 i E500, E341, sól, olej rzepakowy, aromat, stabilizator: E466, JAJA w proszku, albumina JAJA w proszku, barwnik: E160a, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
37865
12,5 kg
Worek
750

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciasto Drożdżowe Koncentrat
0.350
Mąka pszenna T500
2.000
Cukier
0.200
Margaryna
0.200
Drożdże prasowane
0.140
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.890

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka według uznania,,
- wstawić do garowni: temp. ok 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 40min,
- wstawić do pieca
- temp. wypieku 210- 230°C,
- czas wypieku zależy od naważki: 10 - 15min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,582.00
Energia (kcal)
375.00
Tłuszcz (g)
9.38
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
6.14
Węglowodany (g)
62.89
Cukry (g)
7.26
Błonnik (g)
3.56
Białko (g)
8.04
Sól (g)
7.97

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), SERWATKA w proszku, emulgator E472e, E471, E481, substancje spulchniające: E450 i E500, E341, sól, olej rzepakowy, aromat, stabilizator: E466, JAJA w proszku, albumina JAJA w proszku, barwnik: E160a, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
37865
12,5 kg
Worek
750