Hit sprzedaży

Hit sprzedaży

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
2.000
30.30
Jaja
1.000
15.20
Olej
0.700
10.60
Woda
0.400
6.10
Waga całkowita: 4.100
Grupa Nadzienie serowe
Składnik
KG
%
Nadzienie serowe
2.000
30.30
Waga całkowita: 2.000
Grupa Polewa
Składnik
KG
%
0.250
3.80
0.250
3.80
Waga całkowita: 0.500

- połączyć składniki na ciasto ciemne
- mieszać łopatą na wolnych obrotach przez ok. 1 minutę
- przygotować formy na babkę z kominkiem
- przy pomocy rękawa cukierniczego nakładać do foremek na przemian 200 g ciasta ciemnego, 200 g nadzienia serowego i ponownie 200 g ciasta ciemnego
- całość wypiekać przy otwartym lufcie
w temperaturze 180°C przez około 55 min
- po wystudzeniu wykończyć roztopioną polewą

wydajność: 10 x 450 g babka

Intensywny ciemny kolor, doskonała forma babki z serowym nadzieniem i aromatyczna polewa truflowa.