Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
0.300
17.00
Cukier
0.220
12.40
Jaja
0.300
17.00
Olej
0.300
17.00
Kakao
0.045
2.50
Aromat rumowy
0.002
0.10
Waga całkowita: 1.167
Grupa Nadzienie
Składnik
KG
%
Jabłka prażone
0.300
17.00
Cynamon
0.002
0.10
Waga całkowita: 0.302
Grupa Kruszonka
Składnik
KG
%
Mąka pszenna
0.150
8.50
Cukier
0.075
4.20
Margaryna
0.075
4.20
Waga całkowita: 0.300

Ciasto:
Wszystkie składniki połączyć, mieszać na średnich obrotach za pomocą płaskiego mieszadła około 4 minut.

Natłuścić foremkę za pomocą SPRINK
Całą masę wylać do foremki 60x10 cm od Babki z metra.

Nadzienie:
Jabłka zmieszać z cynamonem i dozować na surowe ciasto za pomocą rękawa cukierniczego wzdłuż foremki.

Kruszonka:
Połączyć składniki do uzyskania na wpół sypkiej masy.
Ciasto posypać kruszonką przed wypiekaniem.

Pieczenie:
Piec w temperaturze 180°C przez około 55 minut.

wydajność: 1 forma 60 x 10 cm (babka z metra)

Wyjątkowo smaczna wariacja na naszego doskonałego przepisu. Truflowa Babka z Metra z dodatkiem nadzienia jabłkowego.