Hit sprzedaży

Hit sprzedaży

Grupa Blaty tortowe
Składnik
KG
%
0.750
22.30
Jaja
0.300
8.90
Olej
0.260
7.70
Woda
0.200
6.00
Waga całkowita: 1.510
Grupa Malinowa żelka
Składnik
KG
%
Maliny mrożone
0.800
23.80
Cukier
0.150
4.50
Woda
0.200
6.00
Żelatyna
0.020
0.60
Waga całkowita: 1.170
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
%
0.200
6.00
Woda
0.400
11.90
Żelatyna
0.004
0.10
0.080
2.20
Waga całkowita: 0.684

- połączyć wstępnie składniki płynne ciasta, dodać Ciasto Ucierane Czekoladowe
- mieszać na wolnych obrotach przez 1 minutę
- gotową mieszankę wylać na 1 blachę 60 x 40 cm
- piec przez 15 minut w temperaturze 180°C
- po wystudzeniu wyciąć z blatów 6 ringów o średnicy 18 cm (lub 8 ringów, 16 cm - na 4 warstwy)
- rozpuścić żelatynę w podgrzanej wodzie, dodać cukier
- bazę połączyć z malinami, wymieszać
- nadzieniem przekładać 3 warstwy ringu czekoladowego (lub 4 warstwy śr 16 cm)
- żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie
- diament czekoladowy połączyć z wodą i żelatyną
- wylać żel Diament Czekoladowy na powierzchnię ciast
- polewę Chockex Dark rozpuścić podgrzewając do ok 35°C
- uformować dowolne dekoracje, ułożyć na torciku i ozdobić np. maliną.

wydajność: 2 torty 18 cm (3 warstwy ) lub 2 torty 16 cm (4 warstwy)