Zapraszamy na nasze stoisko na targach Expo Sweet 2025. Kliknij po więcej informacji.

Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Mąka pszenna
10.000
eMilki pasta
2.000
Drożdże
0.400
Woda
5.200
Waga całkowita: 17.600

Ciasto:

  • łączymy składniki w dzieży
  • czas mieszania: 5 minut na wolnych obrotach + 5 minut na szybkich
  • dzielimy, naważka ok. 90g
  • formujemy do zadanego kształtu
  • dekorujemy posypkami nasion (sezam, mak, inne)
  • wypiekamy w temperaturze 240°C
  • czas wypieku ok. 11 minut z zaparowaniem

wydajność: ok 150 bułek po ok 80g (po wypieku)

Kształt obwarzanka uzyskujemy przez rozwałkowanie ciasta, złożenie w kółko i pozagniatanie segmentów.

Bułki formujemy zaplatając wałki ciasta.