BROODT MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, orkisz, żyto, owies

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Broodt Mix
0.700
Mąka pszenna T550
1.300
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
Drożdże prasowane
0.060
Sól biała
0.040
Woda
1.300
Waga całkowita: 3.900
Grupa dodatki
Składnik
KG
Hafie W6000
0.500
Woda
1.000
Waga całkowita: 1.500

Metoda

Ziarna Hafie W6000 zalać wodą dzień przed wykonaniem receptury
odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
po zakończeniu mieszania dodać namoczone ziarno i mieszać 2 min. na wolnych obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w dzieży 45-50 min,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 450g,
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 230°C (hert)
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 min,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 35 min,

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1639
Energia (kcal)
391
Tłuszcz (g)
12,8
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2,4
Węglowodany (g)
46,0
Cukry (g)
2,5
Błonnik (g)
8,8
Białko (g)
19,2
Sól (g)
3,121

Składniki

mąka PSZENNA, mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, płatki OWSIANE, zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka ŻYTNIA, płatki PSZENNE ORKISZOWE, mąka gryczana, sól, komosa ryżowa (quinoa), nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), ziarno amarantusa, emulgator E472e, E481, karmelizowany cukier, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39549
20 kg
Worek
600

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Broodt Mix
0.700
Mąka pszenna T550
1.300
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
Drożdże prasowane
0.060
Sól biała
0.040
Woda
1.300
Waga całkowita: 3.900
Grupa dodatki
Składnik
KG
Hafie W6000
0.500
Woda
1.000
Waga całkowita: 1.500

Metoda

Ziarna Hafie W6000 zalać wodą dzień przed wykonaniem receptury
odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
po zakończeniu mieszania dodać namoczone ziarno i mieszać 2 min. na wolnych obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w dzieży 45-50 min,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 450g,
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 230°C (hert)
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 min,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 35 min,

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1639
Energia (kcal)
391
Tłuszcz (g)
12,8
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2,4
Węglowodany (g)
46,0
Cukry (g)
2,5
Błonnik (g)
8,8
Białko (g)
19,2
Sól (g)
3,121

Składniki

mąka PSZENNA, mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, płatki OWSIANE, zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka ŻYTNIA, płatki PSZENNE ORKISZOWE, mąka gryczana, sól, komosa ryżowa (quinoa), nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), ziarno amarantusa, emulgator E472e, E481, karmelizowany cukier, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39549
20 kg
Worek
600