Informacje ogólne
Mieszanka piekarnicza do produkcji wysokiej jakości chlebów i pieczywa, jak CHLEB DAR ZIAREN.
Zawiera aż 31% ziaren.
ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)
270 dni
sypki
gluten, pszenica, orkisz, żyto, owies
Ziarna Hafie W6000 zalać wodą dzień przed wykonaniem receptury
odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
po zakończeniu mieszania dodać namoczone ziarno i mieszać 2 min. na wolnych obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w dzieży 45-50 min,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 450g,
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 230°C (hert)
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 min,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 35 min,
mąka PSZENNA, mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, płatki OWSIANE, zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka ŻYTNIA, płatki PSZENNE ORKISZOWE, mąka gryczana, sól, komosa ryżowa (quinoa), nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), ziarno amarantusa, emulgator E472e, E481, karmelizowany cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy
Dar Ziaren to doskonały chleb
Ziarna Hafie W6000 zalać wodą dzień przed wykonaniem receptury
odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 7 min na szybkich obrotach,
po zakończeniu mieszania dodać namoczone ziarno i mieszać 2 min. na wolnych obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w dzieży 45-50 min,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 450g,
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 230°C (hert)
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 min,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 35 min,
mąka PSZENNA, mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, płatki OWSIANE, zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka ŻYTNIA, płatki PSZENNE ORKISZOWE, mąka gryczana, sól, komosa ryżowa (quinoa), nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), ziarno amarantusa, emulgator E472e, E481, karmelizowany cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy
Dar Ziaren to doskonały chleb