IG MIX BAKELS

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

240 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, owies, żyto

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Marki

Marki

Chleb IG

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Chleb IG MIX
1.000
Mąka pszenna T750
1.000
Drożdże prasowane
0.060
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.060

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 4 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28°C,
- leżakowanie w dzieży: 15 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: chleb – 350 g, bułki - 70g
- odstawić: temperatura około 30°C, wilgotność 65%, czas około 40 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 20s,
- temperatura startowa pieca 230°C,
- temperatura wypieku 200°C,
- piec przez 10 min,
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne: chleb 20 minut, bułki 5 minut
- całkowity czas wypieku: chleb – 35 min.

Sposób użycia

Gotowa mieszanka do użycia wg receptury

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,800.00
Energia (kcal)
430.00
Tłuszcz (g)
21.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.00
Węglowodany (g)
36.00
Cukry (g)
4.50
Białko (g)
19.00
Sól (g)
2.91

Składniki

mąka PSZENNA, słonecznik nasiona łuskane, siemię lniane, GLUTEN PSZENNY, dynia nasiona, płatki OWSIANE, mąka ŻYTNIA, cukier, zakwas piekarski PSZENNY suszony, otręby PSZENNE, sól, emulgator E472e, E322, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3918
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Chleb IG MIX
1.000
Mąka pszenna T750
1.000
Drożdże prasowane
0.060
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.060

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 4 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28°C,
- leżakowanie w dzieży: 15 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: chleb – 350 g, bułki - 70g
- odstawić: temperatura około 30°C, wilgotność 65%, czas około 40 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 20s,
- temperatura startowa pieca 230°C,
- temperatura wypieku 200°C,
- piec przez 10 min,
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne: chleb 20 minut, bułki 5 minut
- całkowity czas wypieku: chleb – 35 min.

Sposób użycia

Gotowa mieszanka do użycia wg receptury

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,800.00
Energia (kcal)
430.00
Tłuszcz (g)
21.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.00
Węglowodany (g)
36.00
Cukry (g)
4.50
Białko (g)
19.00
Sól (g)
2.91

Składniki

mąka PSZENNA, słonecznik nasiona łuskane, siemię lniane, GLUTEN PSZENNY, dynia nasiona, płatki OWSIANE, mąka ŻYTNIA, cukier, zakwas piekarski PSZENNY suszony, otręby PSZENNE, sól, emulgator E472e, E322, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3918
20 kg
Worek
720