ZŁOTE ZIARNA MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, T< 50ºC

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, owies, żyto

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Złote Ziarna Mix
1.000
32.70
Woda
1.000
32.70
Mąka pszenna T550
1.000
32.70
Drożdże prasowane
0.060
2.00
Waga całkowita: 3.060

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach i 5 minut na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26°C,
- leżakowanie w dzieży: 25 minut,
- podzielić ciasto na kęsy
- wstawić do garowni: 32°C, 75%, czas około 45 minut
- wypiekać 0,5 kg naważkę w temperaturze 225°C, zaparowanie standard
- czas wypieku 25-30 minut

Sposób użycia

Gotowa mieszanka (50%), należy dodać mąkę, wodę i drożdże.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,812.00
Energia (kcal)
433.00
Tłuszcz (g)
20.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.53
Węglowodany (g)
42.90
Cukry (g)
2.59
Błonnik (g)
9.64
Białko (g)
16.70
Sól (g)
2.25

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), słonecznik nasiona łuskane, nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), komosa ryżowa (quinoa), OWIES, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, otręby PSZENNE, zakwas piekarski PSZENNY suszony, sól, cukier, emulgator E472e, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
394787
16 kg
Worek
960 (60 x 16 kg)

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Złote Ziarna Mix
1.000
32.70
Woda
1.000
32.70
Mąka pszenna T550
1.000
32.70
Drożdże prasowane
0.060
2.00
Waga całkowita: 3.060

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach i 5 minut na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26°C,
- leżakowanie w dzieży: 25 minut,
- podzielić ciasto na kęsy
- wstawić do garowni: 32°C, 75%, czas około 45 minut
- wypiekać 0,5 kg naważkę w temperaturze 225°C, zaparowanie standard
- czas wypieku 25-30 minut

Sposób użycia

Gotowa mieszanka (50%), należy dodać mąkę, wodę i drożdże.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,812.00
Energia (kcal)
433.00
Tłuszcz (g)
20.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.53
Węglowodany (g)
42.90
Cukry (g)
2.59
Błonnik (g)
9.64
Białko (g)
16.70
Sól (g)
2.25

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), słonecznik nasiona łuskane, nasiona szałwii hiszpańskiej (chia), komosa ryżowa (quinoa), OWIES, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista, GLUTEN PSZENNY, siemię lniane, otręby PSZENNE, zakwas piekarski PSZENNY suszony, sól, cukier, emulgator E472e, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
394787
16 kg
Worek
960 (60 x 16 kg)